b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

30elo/110

FMotR01 @ Archipelago Adventure

By Petteri

Perheenisät vierailivat uudella kokoonpanolla merellisellä Archipelago Adventurella. Toinen FMotR perustajajäsen Jani ei kyennyt paikalle, mutta hankki itselleen korvikkeeksi toisen kovakuntoisen perhemiehen Manun kokeilemaan seikkailu-urheilua. Niin kovan, että vauhti oli jälleen kerran minusta itsestäni kiinni.

Kuntosarjaan lähdettiin kovin odotuksin. Ajateltiin, että yritetään pitää reipasta vauhtia ja olla ensimmäisten joukossa maalissa. Ensimmäinen suunnistusosuus menikin kivasti kilpasarjalaisia peesaillessa. Pääsimme ensimmäisinä kuntosarjalaisina vesille melomaan. Melonta sujuikin siedettävästi viimeiselle rastille saakka. Viimeinen melontaväli koitui kohtaloksi. Kova tuuli ja aallot pistivät kokemattomien melojien kanootin nurin. Siinä sitten ihmettelimme, että mitäs nyt tehdään. Koitimme vain pitää reput, kartat ja melat käsissä, etteivät karkaa. Merihätämme huomattiin pian rannalla ja järjestäjän edustaja lähtikin kiireen vilkkaa pelastustoimiin. Pelastusoperaatioon liittyi myös urhea joukkue nimeltä Tom & Jerry. Puolen tunnin räpiköinnin jälkeen kanottimme oli tyhjennetty vedestä, käännetty ympäri ja meidät autettu rantaan. Muut joukkueet olivat menneet jo menojaan, mutta päätimme hakea loputkin rastit ilman turhaa kiirettä.

Pyörät alle ja kohti coastaleeringia. Lyhyen ja helpon polkuosuuden jälkeen olimme coastaleeringosuudella. Olimme varanneet coastaleeringiin kaksi uimapatjaa, mutta emme viitsineet puhallella kuin toisen täyteen. Ensimmäinen vesistönylityksen menimme yhdellä patjalla. Loput teräsmies Manu koki parhaaksi kroolailla itsekseen ja sain mennä itsekseni patjallani. Rastit löytyivät helposti, mutta vesileikkejä ei olekaan ennen ollut näissä mittasuhteissa seikkailuissa, joihin olen osaa ottanut. Täällähän sai kauhoa useita kymmeniä metrejä useammassa pätkässä.

Coastaleeringin jälkeen haimme muutaman rastin pyörällä ja menimme vaihtoalueelle. Karttaa huonosti lukeneena luulimme, että olimme jo seuraavalla tehtävärastilla, mutta se olikin vielä 5 km päässä. No takaisin hakemaan pyörät ja matka jatkui. Tehtävärastilla tähystelin rannalla kun uintispesialisti Manu kävi etsimässä kirjaimia mehupulloissa veden alta. Yhtä kirjainta kolmesta joutui etsimään vähän kauemmin, mutta muuten tästäkin selvittiin ihan kunnialla. Kirjaimet löydettyämme palasimme samaa reittiä vaihtoalueelle.

Edessä oli viimeinen osuus, joka oli perinteistä suunnistusta. Otin suunnan hieman väärin ja jouduimme hetken harhailemaan ennen kun löysimme oikean jyrkänteen muutamasta vaihtoehdosta. Loput suunnistusrastit hölkkäilimme rennosti ilman pummeja.

Luulimme maalissa olevamme viimeisiä kuntosarjalaisia, mutta tulosten tultua ihmetykseksemme olimmekin viidensiä, vaikka puolisen tuntia olimme merihädässä ja loppumatka meni puolivaloilla edeten.

Erityisesti iso kiitos Tom & Jerrylle, joiden ansiosta pääsimme rantaan ja pystyimme jatkamaan radan loppuun asti!

GPS-tallenteet kisakarttojen päällä:

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.