b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

12syys/110

b00t SnowFlakes 2011 seikkailussa

By Petteri

b00t kasasi seikkailujaostonsa perustajajäsenet ottamaan osaa SnowFlakes seikkailun pro-sarjaan Espoon Oittaalla. Saavuimme paikalle ajoissa ihmettelemään autot täynnä roinaa. Kun materiaali oli haettu alkoi kisavarusteiden valintaprosessi. Keli näytti mitä parhaalta, joten noudatimme järjestäjän listaa pakollisista tavaroista ja jätimme kaiken muun pois kyydistä. Reitin suunnittelun jätin suosiolla kokeneemmalle suunnistajalle LarZille. Sen verran autoin, että päällystin kartat kontaktimuovilla kunhan kartta oli ensin tussilla koristeltu hienoin neonvärein.

Kartan ja leimauskortin ihmettelyä

Kilpailu alkoi melonnalla. Tiesimme, että melonta on heikointa osaamistamme ja vahvistuksen tähän tietoon saimme jo ensimmäiselle rastille mentäessä. Kärki karkasi horisonttiin muutamissa minuuteissa. Lopulta pääsimme n. sijalla 20 ensimmäiselle rastille. Melkein kaadoimme kanoottimme rantautuessa liukkaalle kalliolle. Meloimme hieman helpompaan rantautumiskohtaan, haimme rastin ja jatkoimme matkaa. Karttaa ei juuri tarvinnut. Seurailimme kanoottiletkaa rastilta toiselle. Lopulta saimme kanootin takaisin vaihtoalueen rantaan n. 20. joukkueena. Ajattelimme, että eiköhän tästä vielä jokunen pykälä nousta kunhan saamme pyörät alle.

Melonta

Vaihto sujui rivakasti ja lähdimme takaa-ajoon. Polkeminen tuntui tukkoiselta, mutta muutaman tiukemman mäen jälkeen se alkoi tuntua jo hieman rennommalta. Ohitimme muutamia joukkueita ja matka tuntui etenevän mukavasti. Toiselle rastille mentäessä kaaduimme molemmat loivassa ylämäessä mutalammikossa luistellessa. Tässä rytäkässä rikoin toisen kengän solkisysteemin. Vedin alemmat tarrat kengästä kireämmälle ja matka jatkui ilman kiristyssolkea.

Kolmannella pyöräilyrastilla odotti coastaleeringtehtävä. Kuulimme väliaikatietoina, että olimme nousseet kolmanneksi. Tästä innostuneina Jyskin muutaman euron uimapatjat täyttyivätkin ennätysvauhdilla pumpaten. Coastaleerinosuudella haimme rasteja kahden lammen rannoilta ja keskeltä. Coastaleeringin päätyttyä ajattelimme, että taitaa olla tältä kesältä uimapatjailut uimapatjailtu, joten ajan säästämiseksi teimme muutaman lisäreiän hyvin palvelleisiin patjoihimme mattopuukolla muuten niin todella hidasta tyhjentämistä nopeuttamaan. Tämä osuus sujui mainiosti ja jäi mieleen mukavan virkistävänä pätkänä kilpailua.

Leimaus lammella

 

Patjauintia

Coastaleeringin jälkeen matka jatkui pyörillä. Pyöräilyreitit olivat pääosin helppokulkuisia ulkoilureittejä. Kaukaisimmalle rastille matkalla oli pieni pätkä juurakkoista polkua. Märät juurakot olivat niin liukkaita ja hankalia, että meni taluutteluksi se pätkä. Takaisin päätimme kiertää mutkan kautta isompia teitä, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Loppumatka pyöräilystä oli autotien reunassa polkemista. Pyöräilyn päätteeksi oli rock parkouriksi nimetty kiipeilyquest, jossa mentiin kallionreunaa ylös ja alas köyden avulla ja ilman köyttä. Pätkä oli helppo, mutta mukava välijumppa. Rasti oli toteutettu hyvin. Ei tarvinnut turhia odotella missään kohdassa ja edetä sai rauhassa omaa tahtia.

LarZ kiipeää

Petteri kiipeää

Kiipeilyquestin jälkeen kiiruhdimme vaihtoalueelle vaihtamaan juoksukenkää jalkaan ja viimeiselle osuudelle, joka oli perinteistä juoksentasuunnistusta. Kuulimme vaihdossa, että lähdimme toisena joukkueena matkaan, mikä tsemppasi hieman nopeampaan askeleeseen. Juoksuosuuden rastit näyttivät olevan paikallisten kuntoreittien varsilla hieman puskan puolella. Ensimmäinen rasti löytyikin helposti ja matka jatkui kohti toista rastia. Toisella rastilla odotti suojuoksuquest esteillä höystettynä. Olimme toisena paikalla, joten suo kantoi vielä suhteellisen hyvin. Vain muutamalla askeleella jalka upposi polveen asti. Voin tosin kuvitella, että hieman myöhemmin tämä rasti olisi ollut huomattavasti raskaampi kun useampi kymmenen jalkaparia olisi ollut tarponut tämän suonpätkän ihan velliksi. Muutama seuraava rasti meni hieman etsiskelyksi suurpiirteisen kartan ja epätarkkojen silmiemme takia, mutta eipä niissä montaa minuuttia tullut tappiota. Suunnistuksesta selvittyämme maalissa odotti vielä viimeinen quest, jossa piti pihapiiristä hakea rasteja täyttäen pingoriviä rastikoodeilla. Otimme varman päälle ja lähdimme järjestyksessä kiertämään rasteja vastapäivään. Kun rasteja oli haettu 10/16, saimme pingon aikaiseksi ja saavuimme maaliin toisena n. 17 minuuttia voittajajoukkueelle hävinneenä. Pidimme tätä ihan kelvollisena suorituksena ottaen huomioon puutteelliset melontataitomme. Pääsimme sentään radan ihanneajan haarukkaan alittamalla 4 tuntia, mutta tulevia kilpailuja ajatellen ehkä olisi syytä ilmoittautua jollekin melontakurssille.

Järjestäjille iso kiitos! Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja b00tilla oli hauskaa koko rahan edestä!

Tulokset.

b00tin reitti

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.