b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

23heinä/120

b00t rokualla

By LarZ

Tetsun kanssa käytiin riipasemassa Rokua Geopark Challengen adventure-sarja. Paikan päälle mentiin jo edellisenä iltana ja käytiin vielä mökiltä pieni tiedustelulenkki kankaalla. Hienoa oli ja yöpuulle mentiin toivoa täynnä.

Aamulla aamupalat ja reitin suunnittelu sekä Vaalaan lähtöpaikalle. Omaa pyörää kasaillessa huomasin sitten, että takarengas oli reunasta päreinä ja sisäkumi paisto kivasti... Nooh sille ei paljon voinut tehdä ja luotettiin vaan, että kyllä se kestää 🙂 Sitten rengasta paikoilleen säätäessä meni vielä takajarrupalat mutkille ja ne piti ottaa poies... Nooh ei sitä takajarrua ennenkään ole käytetty 🙂 Pitää varmaan seuraavan kerran tarkistaa pyörän kunto jo kotosalla ennen kisoihin lähtöä.

Heti lähdöstä suoritettiin lyhyt kahlaus/uinti lähisaarelle ja takas. Sitten suoraan melomaan. Melonta menikin kohtuu kivasti, kun päätettiin jättää kanootti hetkeksi ja haettiin pari rastia juosten/uimalla. Melonnan jälkeen rullaluistelu, joka sekin meni ilman ongelmia vaikka questin jälkeen asfaltti oli aikamoista perunapeltoa. Seuraavaksi juoksuun jossa siinäkin rastit löytyi suoraan ilman kupruja. Ainoan hidasteen reissuun tuotti questi missä piti etsiä paperilappua pimeästä hallista joka oli ahdettu täyteen kaiken maailman romua. Lappua ei meinannut löytyä kunnes tajuttiin, että hallissahan on myös yläkerta jonne pääsi tietysti kaikkein pimeimmän huoneen nurkasta löytyneitä rappusia 🙂

Juoksun jälkeen lähdettiin maaliin asti vievään maastopyöräilyyn. Juoksun lopussa laskettiin, että vastaan tuli 3 paria pyörillä eli oltiin luultavasti neljäntenä ja reilu 10min kärkeä perässä. Pyöräilyn ekaa rastia ei oltu karttaan merkitty vaan ohjeeksi annettiin vain seurata retkeilyreittä ja leimata, kun rasti tulee vastaan. Alku olikin aikamoista pitkospuu taiturointia ja suossa sotkemista. Lopussa sitten hienoa kangasta ja harjanteita ylös alas. Kakkosrastille mennessä niskaan tuli kunnon kaatosade ja rastin kävin vielä hakemassa uimalla joen yli. Sitten luukutettiin selkeää baanaa pari väliä ja siirryttiin varsinaiselle rokuan kankaalle. Raskaita oli rokuan polut, eli pehmeää hiekkaa ja jyrkkiä penkkoja. Quest 2:lle noustessa sitten takarengas pamahti. Onneksi sain vaihdettua sisäkumia Tetsun kiipeillessä pookin tornissa ja aikaa ei mennyt hukkaan kuin muutama minuutti. Loppumatka menikin hieman hitaammalla tahdilla, takarengasta varoen. Maalissa vielä topografikartalla yhden rastin haku ilman ongelmia. Sijoitus oli lopulta kolmas, kun yksi edellä olleista oli jättänyt rastin välistä. Meillekin on aikaan lisätty jostain syystä 30min sakko. Hyvää reeniä saatiin kuitenkin ja seuraavaksi sitten kohti Stockholm Extremeä!

Tulokset 

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.