b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

14maalis/110

LarZ Pirkan hiihdossa

By LarZ

Pirkan hiihdon lähtö

Puolipirkan lähtöalue

b00tin seikkailujaoston navigointivastaava LarZ kävi testaamassa Pirkan hiihdon. Ensikertalaisena uskaltauduin vain 45km pituiselle puolimatkalle luistelutyylillä. Aamulla autoon hyppäsi mukaan myös Samder. Mukaan otin litran verran urheilujuomaa ja vähän suklaata sekä keksejä. Arvelin juomapaikoilla olevan sen verran tungosta, että helpommalla selviää, kun käyttää omia eväitä. Lopulta mukaan lähtikin vain juoma + keksit ja keksejäkään en syönyt kuin pari murusta. Oma juoma olikin ihan hyvä ratkaisu sillä tungosta tosiaan oli ja mukavasti pääsi porukan ohi, kun ei tarvinnut turhaan pysähdellä.

Pirkan hiihdon maali

Pirkan hiihdon maali

Lähtöpaikalla Hämeenkyrön lentokentällä oli aurinkoinen mutta aika tuulinen keli. Tuuli tosin oli sopivasti menosuuntaan joten siitä ei hiihtäessä haittaa ollut. Lähtö tapahtui suoraan normaalille luistelu-uralle eli tungos oli valmis noin 5m hiihdon jälkeen. Matkaan kuitenkin päästiin ja vauhti oli tietysti heti alusta asti tapissa. Alkumatkasta ruuhkaa riitti ja 90km menijöitä ohitellessa puolet matkasta taittui tasatyönnellen latua pitkin... 15km jälkeen kädet olikin jo täysin loppu joten mäet piti mennä hitaampien perässä kiltisti köpötellen, kun vasta mäen päällä oli voimia tuupata latua pitkin ohi. Olin jo tyytynyt kohtalooni ja yritin pitää jonkunmoista vauhtia, kun letka toisensa perään katosi horisonttiin. Rokkakosken nousujen jälkeen sain kuitenkin hyvän peesin ohi tulleesta toisesta puolenmatkan hiihtäjästä ja olo alkoi hieman parantua. Pentinmaan juomapisteellä n.30km kohdalla sain mukaan vauhdista hieman vettä sekä urheilujuomaa ja jotenkin meno alkoi taas maistua. Baanakin oli nyt hyvä eikä ohituksia tarvinnut enää tehdä tasatyönnöllä. Vauhti kiristyi ja sain jo ohi menneitä 45km menijöitä kiinni. Loppu tulikin sitten hyvin ja jaksoin iskeä maaliin asti. Viimeinen 15km tuli aika tarkkaan 45min eli sitä vauhtia mitä olin alun perin ajatellut pääseväni koko matkan. Hyvän lopun ansioista vähimmäistavoite alittui reilusti sekunnilla 🙂

Kokemukset hiihdosta on hieman kaksijakoiset. Toisaalta keli oli hieno ja varsinkin loppu mukavaa hiihdettävää. Alun ruuhkat ja jatkuvat ohittelu taas oli aika hanurista. Seuraavalla kerralla on siis joko lähdettävä 90km matkalle jolloin saa hiihtää ehkä vähän enemmän omaa hiihtoa koko matkan tai reenattava tasatyöntöä sen verran, että alussa pysyy porukan mukana.

Filed under: Hiihdot Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.