b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

11kesä/130

b00t No Limit Adventuressa

By Petteri

No Limit Adventureen osallistui myös se b00tin seikkailujaoston nörtimpi aboriginaaliparivaljakko Petteri ja LarZ, jonka kilpailu ei lähtenyt kovin tyylikkäästi käyntiin. Vaikka höpöttelin LarZille ratakierrosten jälkeen, että prologikartta voisi olla peilikuva niin ei LarZ asiaa uskonut, joten en uskonut minäkään sitten. Piti siis varmistaa se käymällä kartan väärällä laidalla toteamassa asia. Tähän muutama minuutti hukkui, mutta taistelutahto ei.

Prologin jälkeen juoksimme melomaan, joka sujui perinteiseen tapaan ihmetellen, että miten muut menee aina niin kovaa. Tähän on jo totuttu, joten emme siitä suuremmin stressiä ota. Melonta oli sinänsä meille mieluinen, sillä reitti oli teknisesti helppo eikä hirveän pitkä.

Melonnasta starttipaikalle juosten ja pyörät alle. Pyörät kulkivat mukavasti kunnes saavuimme MTB-rastille 11., jonka voisimme väittää sijoitetun hieman väärään kohtaan. Tai vaihtoehtoisesti piirretty karttaan väärään kohtaan. Spekuloimme asiaa visuaalisesti myös seuraavassa kartassa, jossa näkyy reittimme. Mielestämme rasti oli lähempänä sinistä palloa. Olisihan sen voinut siitä matkaltakin poimia jos olisi hoksannut päätä pyöritellä oikeassa kohtaa.

Melonta ja pyöräily

Melonta ja pyöräily

Suunnistustossua jalkaan

Suunnistustossua jalkaan (kuva: Liisa Paakkanen)

Tähän härväykseen meni n. 1o minuuttia hukkaan ja jatkoimme matkaa suuremmin asiaa murehtimatta kohti suunnistusta ja seuraavaa questia. Seuraavalla rastilla pääsimme kiipeilemään kalliolla ja hakemaan ohjeistuksen mukaan ojaa seuraten 3 rastia. Tämä tehtävä oli kuitenkin toteutettu hieman harkitsemattomasti, sillä ojaa saattoi seurata aivan liian pitkään jos ei rastit sattuneet silmään ja harvalla ensimmäinen rasti sattui, koska siitä puuttui rastilippu. Tähän meni hukkaan siis ainakin 20 minuuttia kun hortoilimme kolmatta rastia etsien. Jos olisi tiennyt asian etukäteen, olisi kannattanut koko oja käydä samoamatta ja ottaa vaivainen 30min aikasakko, kuten voittajajoukkue teki.

LarZin pilli

LarZin pilli (kuva: Liisa Paakkanen)

Olimme kovin harmissamme turhan ojasamoamisen jälkeen, mutta meno alkoi taas maistua kun pääsimme LarZin leipälajin pariin eli perinteiseen suunnistukseen juosten upeassa metsämaastossa. Tämä osuus meni loistavasti ja jatkoimme matkaa pyörällä.

LarZ leimaa

LarZ leimaa (kuva: Liisa Paakkanen)

Suunnistus

Suunnistus

Pyöräsuunnistuksessa jo viime vuoden X-Kaadossa pahaksi polkuviidakoksi osoittautunut Siikajärven Bermudan kolmio teki jälkeen tepposensa. Kaksi turhaa pistoa tuli väärälle polulle, joista toinen itse asiassa olisi ollut oikea reitti, mutta silti palasimme ja menimme kiertoreittiä pyörärastille 15. Käsittämätöntä.

Loppu pyöräilystä vaihtopaikalle meni teitä ajellen. Vaihtopaikalla lenkkarit jalkaan ja suorittamaan viimeinen sprinttisuunnistus, jossa metsien oraakkeli LarZ osoitti taas olevansa kova menijä kartta kädessä. Sen verran sain perässä jarrutettua menoa, ettei ihan top1 osuusaikaa saatu tehtyä kuitenkaan.

Sprinttisuunnistus

Sprinttisuunnistus

Virallisten tulosten perusteella ja merkillisten aikasakkojen jälkeen sijoituimme kilpailussa kahdeksanneksi. Aikasakon syytä emme tiedä. Kilpailu oli kokonaisuutena kuitenkin todella hyvää mättöä sopivilla questeilla höystettynä ja täten abo-b00tille mieluista menoa ilman turhia kikkailuita. Kiitos järjestäjille tästä! Ainoa mikä aavistuksen harmitti oli pyöräilyn 11. rasti ja ojatehtävästä koitunut hirveä määrä hukka-aikaa.

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.