b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

6elo/130

LarZ vs. Tunturisuunnistus

By LarZ

Tunturisuunnistusreissua oli kaverin kanssa mietitty jo pidempään ja viime talvena sitten päätettiin, että Saariselälle lähdetään. Perjantaina hikoiltiin 10-tuntia autossa matkalla pelipaikoille, ilmastointi olisi ollut ihan mukava bonus. Perille kuitenkin päästiin. Iltasella kävely kaunispään huipulle ja lähtöpaikan tarkistus. Hienot oli maisemat.

Ekan päivän lähtö kaunispäältä. Kuva Tunturisuunnistus

Lauantain lähtö kaunispäältä. Kuva Tunturisuunnistus

Lauantain kisa starttasi aika tiukassa helteessä ja oli itselle liian kova pala purtavaksi. Vauhti hiipui jo ykköselle mennessä ja loppumatka oli yhä hidastuvaa etenemistä. Kaverilla olisi menohaluja ollut vaikka kuinka ja katselinkin koko matkan lähinnä edellä menevää selkää ja yritin jonkinlaista juoksun näköistä askellusta saada aikaan. Kakkoselle tehtiin matkalla ylimääräinen koukero ja rastille vielä samanlainen mutta muita virheitä ei matkalle osunut. Maalin jälkeen seuraavan päivän kisa ei kyllä hirveästi houkutellut...

Lauantain tulokset ja GPS

Sunnuntaina aamulla ulkona odottikin iloinen yllätys, kun keli oli viilennyt alle 20-asteen ja jopa muutama vesipisara leijui ilmassa! Vaikka jalat tuntui raskaalta ja rakot ahdisti alusta asti niin meno oli silti ihan erilaista kuin lauantaina. Päästiin heti ykkösellä yhteislähtöporukan keulille kohtuu suoralla valinnalla ja kakkosen jälkeen mentiinkin pitkään yksikseen. Viimeisellä pitkällä välillä tehtiin kuitenkin ehkä hieman hitaampi kiertävä valinta polkua pitkin ja lisäksi sitten rastille iso virhe. Kummallakin hieman ote herpaantui ja tunturin rinteessä sitten ihmeteltiin missäs se vesikuoppa oikein on... Onneksi juuri kun löydettiin rasti niin siltä poistui kämppäkaverit kohti viimeisiä rasteja. Siitä saatiin sen verran virtaa, että 8-9 väli meni oikein mallikkaasti ja hyvällä vauhdilla päästiin vielä kuittaamaan toverit lopussa.

Sunnuntain tulokset. YhteistuloksetKuvia

Kumpanakin päivänä mukana oli 1.5l nestettä + 3 geeliä. Juomat loppu aina sopivasti juuri ennen viimeistä pitempää väliä. Sunnuntaiksi piti vaihtaa suunnistusnastarit maastolenkkareihin ja ainakin itselle tuntui sopivan tunturimaastoon paremmin lenkkarit, kun uusia rakkoja ei toisena päivänä enää tullut. Helteeseen ei taida auttaa kuin kovempi kunto eli lenkillä on vaan käytävä niin ei tarttis kaverin odotella 🙂

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.