b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

1syys/130

Teemu @ Nuuksio Classic 2013

By teesara

Tänä vuonna Nuuksioon lähdettiin huomattavasti kokeneempina kuin vuosi sitten. Näin jälkikäteen ajateltuna viime vuonna tein aika monta asiaa väärin, joten sanotaan nyt sitten, että se reissu meni oppirahoja maksellessa. Silloin oli maastojuoksua alla ~50km (ikinä), kengät olivat huonot, eväät väärät, vaatetta liikaa ja juomarepussa turhaa tavaraa.  Opiksi on otettu ja nyt lähdettiin "fast & light" -periaatteella. Kengät on etukäteen hyviksi todettu, juomarepusta luovuttu, tankkaus opittu jne. Kuntokin piti oleman ihan OK, joten tavoitteena oli tuntuva aikaparannus ja sijoittuminen 50. parhaan joukkoon (viime vuonna olin 53.). Viimeksi juoksin karvan alle viiteen tuntiin ja nyt ajattelin jotain 4.20-4.40 aikaa. 4.30 alitukseen olisin jo erittäin tyytyväinen.

Startti oli klo 9.30 ja liikkeelle päästiin hyvässä kelissä. Olin vähän huonosti sijoittunut lähtökarsinaan, enkä ihan hereillä, joten jäin heti startissa vähän jumiin massan taakse. Koitin juosta samantien mahdollisimman monesta ohi ja pääsinkin kohtuullisissa asemissa polulle. Itse juoksusta ei nyt ole mitään erikoista kerrottavaa. Kenkä toimi erinomaisesti, tankkaus ja juominen toteutui suunnitellusti, sää oli mitä parhain juoksemiseen jne. Kaikki meni siis hienosti. Ekan kympin juoksin hiukan turhan kovaa, toisen taas hiljaa. Kolmannen juoksin sitä vauhtia, mitä pääsin ja viimeiselle osuudelle pystyin hiukan kiristämäänkin vauhtia (tai en ainakaan hyytynyt merkittävästi).  Maalisuoralla, eli viimeisellä 300 metrillä kaksi kaveria tuli vielä ohi, kun ei oikein loppukiri irronnut, mutta muutoin ne ketä ohitin pysyivätkin takana.

Maaliin pääsin hyvävoimaisena ja aika oli 4.28.57.  Vajaan puolen tunnin parannus siis viime vuoteen. Tavoite toteutui!  Mites se sijoitus sitten?  Sijoitus oli 62. eli sijoitus huononi 9 pykälää, vaikka aika parani merkittävästi. Tänä vuonna nimittäin mentiin ihan hirvittävää vauhtia. Voittajan aika oli TÄYSIN käsitttämätön 3.12.58. Alle 4 tunnin pääsi 15 juoksijaa, kun viime vuonna ainoastaan kolmen kärki alitti 4h. Eli taso oli hiukkasen kovempi tänä vuonna ja olihan toki reittikin kuivempi = nopeampi.

Garmin data

Tulokset

Kuva1  Kuva2  Kuva3

Nuuksiossa järjestelyt toimivat tänäkin vuonna täydellisesti. Reitti oli hyvin merkitty, ruoka maukasta, meininki erinomainen ja niin edespäin. Varmasti ensi vuonna uudestaan.

Ai niin. b00t:a täydennettiin joukkuekisaa varten muutamalla "ulkojäsenellä".  Kuvittelimme pitkään olevamme joukkukisan neljänsiä, mutta päivitettyjen listojen myötä sijoitus putosi ja oli lopulta 7/15. Paremmassa puoliskossa silti. Kiitos Jani ja erityisesti Teemu ja Tommi hyvästä panoksestanne joukkuekisassa.

 

Roclite

Roclite

The weapon of choice: Inov-8 Roclite 315. Näillä on juostu jo aika paljon, mutta juostaan jatkossakin. Tarkemmin erittelemättä: Pirun hyvä!
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.