b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

9marras/110

LarZ @ Kurtkemeri WRE

By LarZ

Pari ensimmäistä kisaa Istanbulin rastiviikolla meni piikkipuskia ja köynöksiä väistellessä sekä virheitä tehden. Sijoitukset oli silti ihan kohtalaisia joten ennen kolmatta kisaa tiedossa oli, että pienillä virheillä vauhti riittäis luultavasti hyville sijoille. Verrytellessä aiempien päivien nousut (n. 1100m kahdessa kisassa yhteensä) tuntui jaloissa mutta muuten olo oli ihan hyvä. Metsässä jo käynyt kaveri ehti kertomaan, että parempaa oli tiedossa kuin edellisinä päivinä ja varoitteli ettei ehkä kannata ekaa nousua ennen vielä kaikkea laittaa peliin. Tarkoitus oli lähteä rauhassa ja vetää alku varmasti.


K-1
Suunnitelmat ja ohjeet unohtu välittömästi kartan käteen saatua ja ensimmäistä nousua juostessa happo oli jo vahvasti läsnä. Mäkeä noustessa mietin, että olisko ollu parempi kiertää sittenkin ojanotkoa pitkin. Ennen rastia vielä notkon pohjalta nelivedolla ylös.

1-2
Helppo väli ojaa ja notkoja seuraillen. Alkumatkasta mahtava pääsellä alamäkeen, kun ei pusikoita missään!

2-3
Päätin kiertää vasemmalta polkuja. Suorenpaan menevä katkopolku näytti kuitenkin sen verran hyvältä, että lähdinkin jo sitä pitkin. Rastia kohti rullatessa oli hieman epävarma olo ja jouduin hidastelemaan, kun näin jo vasemmalla olevan polunkin. Päätin kuitenkin, että rastin oltava vielä alempana ja siellähän se.

3-4
Rastilta heti alaspäin polkua pitkin vaikka olis pitänyt mennä tasossa kohti katkopolun risteystä. Ojaa pitkin vähän matkaa kunnes täysin jumiin piikkiköynöksiin... Hetken kesti ennenkuin pääsin irti ja muutama voimasanakin saattoin huulilta pyörähtää. Tässä ehkä jopa 15-20s takkiin...

4-5
Alku ojaa pitkin ja rastimäkeä lähestyessä päätin kiertää hieman vasemmalta, kun sieltä tuli porukkaa vastaan. Hyvä päätös oli ja pääsin rastille asti juosten. Suoraan tullut kaveri hävis melkein 20s.

5-6
Suunnalla rinnettä seuraillen parin isomman notkon kautta kohti rastia. Osuin suoraan rastiympyrällä olevalle pistekumpareelle jossa myös rasti. Vihreä näytti niin tiheältä että kiersin vasemmalta josta hyvin lipulle. Tämä rasti oli semmoisen piikkiköynösviidakon keskellä ettei joka puolelta edes päässyt perille vaikka olis jo lipun nähnyt.

6-7
Pahalta näyttävä kuoppa rinteessä. Turkkilaisilla oli vielä tapana piilotella liput niin kuoppien pohjalle kuin mahdollista joten kohdalle oli osuttava. Päätin mennä suoraan mutta notkoa kiertäessä nousin sen verran korkealle että tulinkin polulle. Polulta lähtiessä en ollut ihan varma mistä kohti lähdin joten menin aika hiljakseen alaspäin. Rasti näkyi onneksi oikealla ja tuli vain pieni koukku.

7-8
Suoraan vaan ja taas aika hiljakseen ennen rastia kuoppaa tähyillen.

8-9
Hetken piti miettiä mistä lähden mutta oikean puolen mäki ja vihreys veti vasemmalle ja takaisin lähtöä kohti. Heti rastin jälkeen vedin jostain syystä polun yli ja piti palata takaisin. Ylämäki aidankulmasta kohti rastia oli aika raastava ja aika tiukilla jo oltiin.

9-10
Tässä vaiheessa katsoin, että ei enää kovin paljon jäljellä ja aika hyvin on menny. Lähdin ehkä vähän turhan suoraan ja alussa taas aika reippaasti nousua notkon pohjalta. Ehkä olis pitänyt kiertää eka notko oikealta? Rastille kuitenkin hyvin polun kautta.

10-11
Täysillä vaan suoraan. Rasti todella jyrkän notkon pohjalla ja näkyi vasta kun oli ihan kohdalla.

11-12
Mietin ensin menenkö oikealta pienenpää polkua jota pääsis lähemmäs rastia. Sieltä kuitenkin liikaa nousua joten vasemmalta ison polun kautta. Polulle noustessa taas todella tiukoilla. Onneks takaa alkoi kuulua rapinaa ja oli pakko laittaa lisää vauhtia. Ehdin jo ajatella, että joku juossut kiinni mutta totesin sitten, että oltava joku edellä lähtenyt. Takana tulevaan kaveriin luottaen täysillä kohti pahan näköistä rastia. Ajattelin, että kyllä jompikumpi sen näkee. Suoraan lipulle.

12-13
Mahtavaa baanaa loivaan alamäkeen ja vauhtikin kasvoi, kun yritin tiputtaa peesaria. Pieni koukku rastille.

13-14
En saanut mitään selvää rastin ympäristöstä mutta sinne päin vaan alamäkeen. Tieltä näyttävä musta viiva rastin lähellä olikin iso kivimuuri. Rastia ennen vielä iso monttu. Varjo seurasi edelleen.

14-15
Nyt siten taas mäkeä ylös. Katsoin että aikalailla viimenen nousu ja nyt kaikki vaan peliin. Polunmutkassa oli pakko ottaa pari kävelyaskelta ja kaveri meinasi heti iskeä ohi. Nopeasti lisää vauhtia ja rastille ensin.

15-16
Rinnettä pitkin ja turkkilaiseksi paljastunut toveri tuntui hieman jäävän risukossa. Iso notko alkoi jo näkyä ennenkuin tajusin kääntyä rastille.

16-17
Viimeiselle mäki kiertäen. Kaikki peliin alamäkeen ja sen verran jo päässä sumeni että vedin väärälle puolelle ojaa ja missasin polun. Notko oli syvä ja jouduin hieman odottamaan kohtaa mistä pääsi yli vauhdilla. Takaa kuului taas puuskuttamista, kun turkin mies yritti iskeä ohi ennen rastia. Sain vielä sen verran puristettua, että ehdin ensin viimeiselle missä kaveri huutaa kurkku suorana, että kärkeen oon menossa!

17-M
Loppusuoralla ei enää oikein jalka nouse vaikka yritys on kova ja maalissa aikalailla tillin tallin. Hyvin meni!

Tulokset (M21E)Kaikki kartat

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.