b00t – Seikkailut Sekalaisia seikkailuja ja muuta puuhastelua

14touko/140

b00t @ Spring Adventure

By Petteri

Kävimme avaamassa b00tin seikkailukauden Hyvinkäällä Spring Adventuressa joukkueella LarZ ja Petteri. Tarjolla oli mukavan suoraviivaista menoa juosten, polkien ja meloen. Ensimmäinen osuus oli helppo suunnistusrata juosten. Jalka ei noussut läheskään kärjen tahtiin, mutta rennosti kymppisakissa silti vaihtoon. Selitykseksi voinee sanoa, että minä en vain yksinkertaisesti jaksanut juosta niin kovaa.

Toinen osuus oli maastopyöräilyä. Pari ensimmäistä rastia olivat samat, jotka oli jo juosten käyty tiedustelemassa. Pyörällä haasteena olivat vain mutainen polku, jonka liukkautta lisäsivät entisestään märät kivet ja juurakot. Muutama rastiväli meni polkuja pitkin, jonka jälkeen runtattin teitä pitkin pari rastia takaisin poluille. Reitin juurakoissa ja kivikoissa oli täysjousto luksusta. Ainakin jos vertasi LarZin 26" jäykkäperään, jonka ilmakeulasta katosivat paineet. No onneksi metsien oraakkelia ei pienet kalusto-ongelmat huolettaneet. Eikä vauhtia puuttunut hapettoman keulan takia. Ennen toista juoksuosuutta sattui muutama pummi. Ensin saavuimme hiekkakuopan väärälle reunalla, jonka johdosta sotkimme upottavassa juoksuhiekassa pyörällä turhaan pari sataa metriä suuntaansa edestakaisin. Seuraavalla rastivälillä hukkasimme EMIT-kortin pusikkoon. Tämän huomasimme vasta rastilla. Ajattelimme palata lähimmälle isolle tielle asti jälkiämme jos vaikka löytäisimme leimauskorttimme hyvällä tuurilla. Ja löytyihän se. Tässä sähellyksessä tipuimme pois kymppisakista, mutta pääsimme sentään jatkamaan matkaa.

Pian näiden kömmähdysten jälkeen koitti toinen juoksuosuus. LarZ jo intoili, että nyt otetaan muutama ohittanut tiimi kiinni vetämällä täydellinen suunnistus juosten. Jos tarjolla olisi oikea suunnistuskartta ja sen mukainen rata (ehkäpä vielä vanhoissa Jukola-maastoissa) olisimme vahvoilla. Tai siis ainakin LarZ, jos minä jotenkin pystyn roikkumaan perässä. Pettymykseksemme tarjolla oli ilmakuva työmaa-alueen ympäristöstä, josta rastit piti hakea. No löytyihän ne rastit silläkin, mutta LarZin maagiset korpioraakkelin vaistot jäivät hyödyntämättä.

Suunnistusleikin jälkeen täytyi pyöräillä teitä pitkin vaihtoalueelle, jossa suoritimme joen ylityksen kahta vaijeria pitkin. Questin jälkeen melat kouraan ja harjoittelemaan melomista. Melontaharjoittelut menivät menivät ihan mukavasti. Vain yksi joukkue ehti kauhoa ohitse.

Kun kajakki oli rannassa ja melat peräkärryssä, juoksimme suorittamaan viimeisen Questin. Ja vihdoin pääsimme kokemaan nuo niin paljon puhutut Finnfoam-levyt, joita voi huhujen mukaan käyttää johonkin muuhunkin kuin seikkailu-urheilun packraftingiin.

b00t @Finnfoam - kuva Liisa Paakkanen

b00t @Finnfoam - kuva Liisa Paakkanen

Talviturkkimme trikoissamme heitettyämme olimme muutaman sadan askeleen päässä maalista, jonne saavuimme pienten kömmähdysten siivittämällä perusrunttauksella sijalla 12. Kiitos Multisport.fi ja Hyvinkää!

Filed under: Muut Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.